Hypnose og “diagnose børn”.

 

Af Cand.pæd.pæd.psyk., hypnoterapeut RAB. Dorte Brodka

Hypnosebehandleren.dk

Omøvej 9, Næstved,

tlf. 22 99 77 83

dortebrodka@gmail.com

Børn, fra ca. 6 år, og unge, med diagnoser som for eksempel autisme, ADHD, OCD og andre former for angst kan have gavn af hypnose mod en lang række problemstillinger:

Lavt selvværd

Utryghed

Stress

Angst

Selvskade

Overstimulering pga. sanseindtryk

Skolevægring

Aggression

Impulsivitet

Problemer med at koncentrere sig.

Forudsætningen for hypnosebehandling er at barnet/ den unge gerne selv vil medvirke, er i stand til at samarbejde og kan forstå, hvad hypnoterapeuten siger.

Ved ADHD kan der være problemer med at koncentrere sig tilstrækkeligt længe til at virkningen får den ønskede effekt. Derfor er det oftest nødvendigt at gentage behandlingen flere gange. Da hypnose forbedrer evnen til at koncentrere sig, vil barnet til gengæld, på sigt, have fordel af dette, også på andre områder f.eks. undervisningen i skolen.

Børn med autisme er oftest dygtige til at koncentrere sig, da diagnosen indbefatter detalje-orienterethed. Her er udfordringen konkret tankegang og nedsat forestillingsevne. Derfor er det vigtigt at vælge en hypnoterapeut med indsigt i disse problemstillinger.

I forhold til andre diagnoser kan man generelt sige, at hypnose kan hjælpe på alt, hvad der er psykisk betinget og bliver værre af stress.

%d bloggers like this: